0

Deze week heb ik een contract ontvangen voor het illustreren voor in een boek. Rogier heeft mij goed geholpen met het begrijpen van het contract. Het kwam er op neer dat het een nadelig contract voor mij was en dat er veel aan veranderd moest worden. Dit hebben we in een nieuw document aangepast, waardoor ik nu goed weet waar ik bij een toekomstig contract goed op moet letten. Bedankt voor de hulp en goede uitleg Rogier!

Ik heb geleerd waarvoor en hoe je blendshapes maakt en gebruikt. De blendshapes kun je hierboven zien. De middelste wasbeer is de originele en aan de andere wasberen maak je aanpassingen. Zo kun je ervoor zorgen dat de schouder en bovenarm meer volume krijgt, wanneer de poot van de wasbeer buigt. Hiermee maak ik de wasbeer realistischer wanneer hij beweegt op bepaalde punten van zijn lichaam.

Hierboven zie je een IK/FK switch die ik gemaakt heb. Met de switch kun je de dynamische staart aan en uit zetten. Wanneer de switch op FK staat, dan kun je de staart handmatig animeren.