0

De tandarts is aan het begin van het concept nog best lastig geweest om te ontwerpen. Ik had in het eerste storyboard een volwassen beer als tandarts, maar hier ontstond de verwarring waar dan de ouders van het beertje gebleven waren tijdens de behandeling. Tijdens mijn onderzoek in hoofdstuk 3 ben ik erachter gekomen dat ik de ouders van het beertje kan weglaten. Ik kreeg het idee dat het dan slim zou zijn om de tandarts in vormgeving te veranderen, zodat ik bij de kijkers niet deze verwarring zou opwekken. Ik ben gaan kijken of ik de tandarts niet dezelfde grootte als het beertje moest geven. Ook heb ik bekeken of ik deze verwarring kon weghalen door een ander dier als tandarts te gebruiken.

Ik ben met dit idee terug gegaan naar Bizkitz voor feedback. Zij worden immers straks vergeleken met deze tandarts. Zij gaven heel duidelijk aan dat ik gewoon mijn oude ontwerp van de tandarts als volwassen beer kan gebruiken. De tandarts is nu eenmaal een volwassen persoon en de tandarts is ook maar een mens. Daarnaast kun je hier weer terugvallen op het feit dat kinderen nou eenmaal ook alleen behandeld moeten kunnen worden.

Ik heb ervoor gekozen dat de kleur van de tandarts donkerder is dan de kleur van het beertje. Dit doe ik omdat dit ook weer laat zien dat de tandarts volwassen is. De kleur die je hieronder ziet is nog niet de definitieve kleur, maar het geeft een idee over hoe de tandarts eruit gaat zien in de animatie. De tandarts krijgt een bril, want ik ben van mening dat dit wijsheid uitstraalt. Hij krijgt waarschijnlijk een witte doktersjas aan en tijdens de behandeling krijgt hij een mondkapje voor. Deze zullen ook allebei een klei uitstraling hebben, zo wordt het jasje op de beer gekleid.